About us

Asumme Muhoksella maaseudulla koirinemme. Meillä on yleensä noin 5 koiraa kotona kuten tälläkin hetkellä. Meitä ympäröi loistavat ulkoilumaastot ja kesällä löytyy koirille uintimahdollisuudet.

Koirat ovat olleet meillä pitkään elämäntapa ja loistavat liikuttajat. Kesäisin harrastuksenani on puutarhanhoito ja ruusut ja pionit ovat minun suosikkejani. Talvella lumikenkäily ja salilla käynti sopivasti rytmittävät elämäämme.

Meidän ensimmäinen pentue syntyi 1985. Aikoinaan minun lapsuudenkodissani oli ollut jo Englanninspringerspanieleita. Joten rotu tuntui luonnollisemmalta valinnalta. Tähän mennessä meillä on ollut 13 pentuetta ja nyt juuri syntyneet N-pennut ja viikolla 13 syntyvät O-pennut.

Englanninspringerspanielit soveltuvat niin moneen harrastukseen. Meillä on harrastettu/kisattu niin mejässä kuin agilityssä ja tietenkin näyttelyissä. Myöskin syksyisin aikaisemmin kuului ohjelmaan maalintumetsästys. Harmi vaan kun riekot ovat kadonneet meidän korkeudelta. Kaikilla nykyisillä koirillamme on taipumuskokeet suoritettu, mitä pidän yhtenä rotuumme kuuluvana ominaisuutena. Toimin itse taipumuskokeen ylituomarina jo ties monettakohan vuotta. Minulla on ollut onni saada erittäin ahkeria pentujen omistajia ja heille nyt kuuluu suuri kiitos ahkeruudesta. Meidän kaikki kolme L-pentua kisaavat agilityn kolmosissa. Kerttu on jälkivalio, kisaa Tokossa TK2 ja Bh-koe on plakkarissa. Zoco on jälkivalio ja Rallytokossa Mes-luokassa. Näistä kiitos kuuluu omistajille Marjalle ja Päiville. Meidän omat harrastukset ovat keskittyneet Emelin ja Estherin kanssa agilityyn ja satunnaisesti näyttelyihin. Emeli kisaa agiltyssä kolmosissa ja Esther kakkosissa.

*****

We live in countryside about 30 km from Oulu. Dogs are our way of life and usually we have 5 dogs at home.

We have had English Springers Spaniels at my childhood home. So we were familiar with the breed. Our first Baskethill`s litter was born 1985. All together we have had 13 litters. After 5 years break we have now two litters, N- and O-litters.

Our dogs´ hobbies are agility, tracking and dog shows. Our Emil is competing class 3 and Esther class 2. In the summertime swimming is a main hobby too.

Contact:
Jaana Heiskari
jaana.heiskari@dnainternet.net
+358 50 5402809